Blogg om företagande, industri, transport och tillverkning i Sverige

Blogg om företagande, industri, transport och tillverkning i Sverige

Energibesiktning av butik

- Posted in Företag by

Min positiva upplevelse av energibesiktning i min butik

Som företagare är jag alltid på jakt efter sätt att förbättra effektiviteten i min butik och samtidigt minska kostnaderna. När jag hörde talas om energibesiktning som ett sätt att uppnå båda dessa mål blev jag nyfiken och beslutade mig för att ge det en chans. Nu, efter att ha genomgått en energibesiktning i min butik, vill jag dela min positiva upplevelse med er.

För de som inte är bekanta med begreppet, är energibesiktning en process där en kvalificerad tekniker granskar och utvärderar energiförbrukningen och effektiviteten i en byggnad eller företagslokal. Syftet är att identifiera områden där energi kan sparas och förbättringar kan göras för att minska kostnaderna och minska miljöpåverkan.

Jag bestämde mig för att anlita ett professionellt företag för att genomföra en energibesiktning i min butik. Processen var smidig och snabb, och teknikern var kunnig och vänlig. Här är några av de områden som vi granskade och åtgärdade:

En av de största förbättringarna vi gjorde var att byta ut våra äldre glödlampor och lysrör mot energieffektiva LED-lampor. Inte bara minskade detta våra elräkningar, utan det förbättrade också belysningen i butiken.

Genom att justera termostater och se till att vårt uppvärmnings- och kylsystem fungerar effektivt kunde vi minska energiförbrukningen avsevärt.

En viktig upptäckt var att vi hade brister i vår isolering som ledde till värmeförlust. Genom att förbättra isoleringen i tak och väggar kunde vi behålla en jämnare inomhustemperatur och minska våra energikostnader.

Vi gick igenom vår elutrustning och identifierade vilka enheter som drog mycket ström i onödan. Genom att använda mer energieffektiva apparater och stänga av oanvända enheter kunde vi ytterligare sänka våra energikostnader.

Efter att vi hade genomfört de åtgärder som föreslogs i energibesiktningen, märkte vi omedelbara resultat. Våra energikostnader minskade betydligt, och vi kunde se en positiv inverkan på vår verksamhetens resultat. Men inte bara det, vi kände oss också stolta över att vi tog steg för att minska vår miljöpåverkan.

Att genomföra en energibesiktning i min butik var en smart investering. Det hjälpte oss att spara pengar, förbättra effektiviteten i vår verksamhet och minska vår miljöpåverkan. Om du inte redan har övervägt en energibesiktning för din företagslokal, skulle jag starkt rekommendera det. Det är ett steg i rätt riktning för din verksamhet och vår planet.

energibesiktning Butiksgruppen