Blogg om företagande, industri, transport och tillverkning i Sverige

Blogg om företagande, industri, transport och tillverkning i Sverige

Styckegods

- Posted in Transport by

Att välja ett erfaret rederi för transport av styckegods

Att skicka styckegods kan vara en skrämmande uppgift, särskilt om du inte är bekant med processen. Med styckegods menar man varor som inte är bulkvaror, och som transporteras i lådor, pallar eller containrar. Det kan handla om allt från kläder till elektronik, maskiner och till och med livsmedelsprodukter. När det gäller frakt av styckegods är det viktigt att välja ett erfaret företag som kan se till att dina varor transporteras på ett säkert och effektivt sätt.

Fördelar med att anlita ett erfaret rederi för styckegods

Det finns flera skäl till varför du bör välja ett erfaret företag för frakt av styckegods. För det första kommer ett erfaret företag att ha en grundlig förståelse för den logistik som är involverad i transport av varor. Det innebär att de kommer att kunna ge dig en detaljerad transportplan, inklusive de mest effektiva och kostnadseffektiva rutterna, transportsätten och alla nödvändiga tillstånd eller pappersarbete.

För det andra har ett erfaret rederi expertis och resurser för att hantera eventuella utmaningar som kan uppstå under transporten. Det kan handla om allt från tullförseningar till väderrelaterade störningar. Ett erfaret företag kommer att ha beredskapsplaner på plats för att minimera eventuella förseningar eller störningar och se till att ditt styckegods anländer till sin destination i tid och i gott skick.

En annan anledning att välja ett erfaret företag för transport av styckegods är deras kunskap om internationella transportbestämmelser. Olika länder har olika regler när det gäller import och export av varor, och ett erfaret rederi känner till dessa regler och ser till att din last uppfyller alla nödvändiga krav.

Dessutom har ett erfaret rederi etablerade relationer med transportörer, mäklare och andra branschfolk. Detta gör att de kan förhandla fram bättre priser och säkra mer gynnsamma fraktvillkor, vilket i slutändan sparar tid och pengar åt dig.

Faktorer att tänka på när du väljer ett rederi för ditt styckegods

När det gäller att välja ett erfaret rederi för styckegods finns det några saker att titta på. För det första ska du leta efter ett företag med en dokumenterad meritlista av framgång. Detta kan visas genom kundvittnesmål, fallstudier och branschutmärkelser.

För det andra ska du leta efter ett företag som erbjuder ett brett utbud av fraktalternativ. Detta omfattar inte bara flyg- och sjöfrakt utan självklart även marktransporter med lastbilar. Detta kommer att säkerställa att du har tillgång till de mest effektiva och kostnadseffektiva fraktalternativen för dina specifika behov.

Slutligen bör du leta efter ett företag som värdesätter kommunikation och öppenhet. Du vill ha ett rederi som håller dig informerad varje steg på vägen och ger regelbundna uppdateringar om statusen för din last och eventuella problem som kan uppstå. Själv använder jag mig alltid av ett transportföretag som har den kunskap, expertis och resurser för att se till att mitt gods transporteras säkert och effektivt, vilket i slutändan sparar mig både tid och pengar.

Så när du ska frakta ditt styckegods, välj klokt och välj ett erfaret företag som du kan lita på. På återseende!

Välj ett erfaret rederi för transport av styckegods

Sportflaskor med tryck

- Posted in Industri by

Företagskläder och sportflaskor med tryck

Som arbetsledare på ett lager så är det min uppgift att se till att mina anställda är utrustade med rätt typ av skyddskläderförbrukningsmaterial och vattenflaskor. Att anställda känner att de har allt som behövs för att utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt leder inte bara till att de har nära till hands när det behövs, utan också att de känner sig väl omhändertagna på arbetsplatsen. Det är fysiskt arbete, så enkla saker som vattenflaskor gör ofta att personalen kan vara både mer effektiva och ha mer energi mellan raster.

En sak som jag har börjat kika på är att ge oss ut på olika sammankomster för att berätta mer om vad vi gör för att mina anställda ska känna att arbetet de utför är betydelsefullt. Att synas på offentliga sammankomster gör också att vi kan nu ut med vårt företagsnamn och profil bättre på arbetsmarknaden, och eventuellt hitta både nya sponsorer och nya, intressanta medarbetare som passar in i teamet.

Att även ha trycksaker att dela ut till de vi pratar med, är ett bra sätt att sprida sitt brand och att få människor att minnas oss. Just därför är användbara produkter som sportflaskor med tryck en bra produkt att ta med sig och dela ut vid bordet. Risken att denna slängs efteråt är betydligt mindre då den är så användbar som den är.

Snygga profilkläder och trycksaker att visa upp

För att nå ut på ett bra sätt har jag därför börja kika efter olika trycksaker och företagskläder med tryck. Snygga profilkläder får inte bara företaget att se mer profesionellt ut, det kan eventuellt hjälpa med att få personalen att känna samhörighet. Jag är själv väldigt nöjd och stolt över vår logotyp och företagsnamn, så varför inte visa upp den?

Jag har redan nu kontaktat ett företag som specialiserar sig på just trycksamer och profilkläder åt företag. Företaget har ett väldigt stort sortiment och har en bra support om man behöver rådgöra med dem innan beställning. Här hittade jag också precis de sportflaskor med tryck som jjag var ute efter, och kommer att lägga en stor beställning av dessa i olika färger och utföranden så fort jag bestämt vilka profilkläder jag ska välja.

Var hittar man profilkläder och trycksaker?

Jag rekommenderar verkligen att hitta en hemsida som erbjuder det mesta inom just trycksaker och företagskläder med tryck. Chansen att få ett långt och bestående samarbete blir betydligt större om man har ett ställe för allt, och om man känner att man klickar med personalen där. Än så länge känns det väldigt bra iallafall!

Jag återkommer efter våra nya trycksaker har kommit hem. Jag bjuder troligen också på en bild på våra nya sportflaskor med tryck också 🙂

Till nästa gång!

Hos Gitec hittar du vattenflaskor och sportflaskor med tryck