Blogg om företagande, industri, transport och tillverkning i Sverige

Blogg om företagande, industri, transport och tillverkning i Sverige

Kranbilar till salu

- Posted in Transport by

Kranbilar till salu online

Jag har ett eget företag och var på jakt efter några begagnade kranbilar att köpa. Jag letade online och kom till en hemsida som hade kranbilar till salu som var väldigt prisvärda. Då jag precis startade företaget och inte har så stor budget var priset en viktig faktor. Men samtidigt måste det vara bra kranbilar.

Jag kollade upp företaget som sålde dessa kranbilar och det visade sig att de utför inspektioner av kranbilarna innan de läggs upp på deras sida. De levererar kranbilarna till där man befinner sig vilket är jättebra! Man kunde även finansiera sitt köp genom dem. Jag tyckte att det lät väldigt tryggt och bra, så jag bestämde mig för att köpa mina kranbilar av dem. Hela köpet gick väldigt smidigt och bra. Helt plötsligt så stod kranbilarna utanför företaget och jag kunde inte vara mer nöjd!

Nu har jag haft kranbilarna i över en månad och de har fungerat alldeles utmärkt. Glad över beslutet jag tog, att köpa just dessa begagnade kranbilar hos Kranbilar.se. Det var en smidig affär, fick dem levererade hem, bra pris på kranbilarna, fint skick och jag kunde även finansiera dem genom Kranbilar.se. Kontakten man hade med dom var även den väldigt bra. De var trevliga, tillmötesgående och svarar väldigt fort. Kan helt klart rekommendera dem om även ni söker att köpa begagnade kranbilar.

Affärerna blommar vilket är toppen, speciellt i dessa tider. Våra nya kranbilar får arbeta hårt och det gör dem bra. Vilken tur att jag lyckades hitta dessa begagnade kranbilarna när jag behövde det. Om jag är i behov av fler kranbilar, lastbilar eller andra fordon kommer jag helt klart att vända mig till dem igen. Dom har vunnit mitt förtroende, därför ville jag skriva och tipsa om detta bra företaget.

kranbilar till salu Kranbilar.se

Wellpapp / wellpapp på rulle

- Posted in Företag by

Wellpapp på rulle till företag

Är ni på jakt efter bra wellpapp? Jag köpte precis hem en massa wellpapp från ett företag som jag tycker var väldigt bra och snabba. Vi gör av med otroligt mycket wellpapp hos oss och när min återförsäljare gick i konkurs började jag leta efter någon ny bra återförsäljare. Jag letade efter ett [företag som säljer många olika wellpapp][1] och gärna wellpapp på rulle, till bra priser och som kan erbjuda en snabb leverans.

Gjorde mitt första köp och blev positivt överraskad över hur fort det gick, plus att det var billigare än mitt förra inköpsställe. Alla hundralappar man kan spara är bra. Nu är vi bra försedda med wellpapp igen. Wellpapp är verkligen ett otroligt bra material att packa saker i. Det är bra såväl när man skickar som när man behöver förvara något känsligt på ett bra sätt.

Vi skickar mycket inredningsgrejer och wellpapp är det absolut bästa att skydda och packa våra saker i. Speciellt när det kommer till saker som tallrikar, speglar och vaser. Lite bubbelplast och sen wellpapp på det. Vi har fler wellpapp på rulle i olika storlekar hängandes i våra lokaler. Det är inte ofta vi får höra från kunder att något har gått sönder i leveransen. Så wellpapp är vad vi kommer att fortsätta att använda oss utav. Det är ett väldigt starkt material till bra pris som har en lätt vikt.

Jag använde mig även av wellpapp en gång när jag skulle flytta. Jag packade allt mitt porslin och känsliga saker i wellpapp. Gick hur smidigt som helst. Bättre än tidningspapper som inte skyddar lika bra och man blir så himla svart om fingrarna. Sen tar man på något porslin så blir även det svart. Nä, då är wellpapp mycket bättre. Är du i behov av wellpapp och undrar vart jag köpt mitt, [klicka här][2].

wellpapp på rulle Snabben.se

Arbete på väg

- Posted in Industri by

Kurser i arbete på väg

Jag vill berätta om lite min upplevelse om kursen arbete på väg, eller APV som det också ofta kallas. Denna kurs är till för människor som ska jobba, eller redan är yrkesverksamma inom arbete på väg och det är krav från trafikverket att man går denna utbildning innan en kan börja arbeta inom detta yrket. Kursen i arbete på väg är uppdelad i 3 delar kan man säga, allt beror på vilken kurs som behöver förnyas och vad för typ av arbete man ska utföra. Här kommer jag berätta lite mer om kurserna i detalj.

Arbete på väg 1.1: Hur förebygger man olyckor? vilka lagar finns det? Hur är en bra arbetsmiljö? Ja allt detta får du svar i kursen 1.1. Denna kurs lär du dig om allmänna grundkunskaper i arbete på väg. Som jag nämnde innan är det obligatoriskt att gå denna kursen om du på något sätt utför dessa arbeten. Här får man lära sig om hur en vägarbetsplats bör vara uppbyggt samt om olika säkerhetsförordningar kring detta.

Arbete på väg 1.2: I kursen 1.2 får du grunderna i att framföra väghållningsfordon och visa vad som gäller när du framför fordon som saltar, transporterar tunga saker som jordmassor eller fordon som plogar. Du får även kunskaper i projekteringsarbeten med servicefordon.

Arbete på väg 1.3: 1.3 Kursen i arbete på väg riktar sig till personal som har arbetsuppgifter när det kommer till att utföra vägarbete eller liknande där det passerar mycket trafik. Det finns flera säkerhetskrav som till exempel skyddsanordningar du har också får kunskap i. Du lär dig också riskbedömningar för en säker arbetsplats och att implementera handlingsplanen som du behöver i ditt arbete.

Vilken kurs i arbete på väg passar dig? Jag hoppas att min lilla guide kunde hjälpa dig i ditt val. Skandinaviens entreprenadutbildningar har alla kurser inom arbete på väg och jag kan starkt rekommendera att gå deras arbete på väg online.

Hyra släpvagnsliftar

- Posted in Företag by

Släpvagnsliftar att hyra till mitt företag

Vi går i tankarna om att måla om vår industribyggnad. Byggnaden behöver en uppfräschning och lite lager färg kommer att göra susen. Byggnaden är inte jättestor, så därför tänkte jag ge mig på det här själv. Har funderat på bästa sätt att komma upp i rätt höjd för detta. Då fick jag höra talas om släpvagnsliftar av en bekant. En lift som är enkel att flytta, tar inte mycket plats och man kan hyra dessa släpvagnsliftar.

Man kopplar bara på släpvagnsliftar på sin bil vilket gör dem enkelt att flytta. Då kan man på ett bra och tryggt sätt komma upp i höga höjder för att måla. Det finns liftar där man kan komma upp hela 18 meter. Riktigt så högt behöver inte jag, inte denna gången iaf. Men det kan vara bra att veta att det finns.

Företaget jag hittat som hyr ut dessa släpvagnsliftar, plus en massa annat, heter Kranpunkten. När jag var inne och kollade på deras hemsida såg jag en massa bra maskiner som kan vara bra att hyra vid andra tillfällen. Men nu är det släpvagnslift jag behöver. Den släpvagnslift jag funderar på att hyra når upp till 12,8 meter och det tror jag blir perfekt.

Jag hörde av mig till företaget som hyr ut släpvagnsliftarna. Jag var lite orolig över att det inte skulle finnas någon att hyra inom så kort varsel som jag faktiskt behöver den inom. Men till min glada överraskning var det ingen fara, det fanns i lager att hyra. Det är höst och man hade gärna velat ha klart målandet innan det blir allt för kallt ute. Det är mycket yta som ska målas och det kommer att ta en bra stund att måla allt.

Men nu när jag löst hur jag ska komma upp i höjd för att kunna måla är det bara att förbereda allt annat. Ska bege mig till färghandlaren för att beställa in färg för industribyggnader och även köpa alla tillbehör man behöver. Ser fram emot att måla om byggnaden men ändå inte. Det är mycket jobb som ligger framför mig. Men en sak vet jag, det ska bli skönt när det är klart.

släpvagnslift Kranpunkten

Arbete på väg kurs

- Posted in Transport by

Kurs inom arbete på väg

Är du byggnadsarbetare och vill veta mer om APV? Då ska jag berätta om den bästa kursen inom arbete på väg. Jag har deltagit i arbete på väg kurs. Skandinaviens entreprenadutbildningar ger dig efter avslutad utbildning ett certifikat som gör att du får arbeta på väg vilket är ett krav av arbetsgivare och trafikverket. Jag gjorde utbildningen online och kursen i arbete på väg var dessutom väldigt billig.

Dessutom fick jag rekommendationer för ytterligare utbildning genom denna kurs! Du lär dig av erfarna lärare i branschen och får ett digitalt intyg när du är klar. Jag har rekommenderat denna kurs inom arbete på väg till alla mina kollegor och även de är helnöjda. Lärarna var otroligt pedagogiska och guidade mig så jag klarade av kursen vilket kändes mycket tryggt.

Är det inte en lyx att kunna göra en utbildning online och samtidigt kunna lära sig något i sitt egna hem? Det är inte ofta man behöva gör en kurs i arbete på väg eftersom certifikatet är giltigt i ca 5 år. Det man går igenom på kursen i arbete på väg beror på vilket steg i kursen du gör eller om du gör hela utbildningen. Men för det mesta är det riskfaktorer i arbetet och säkerhet som ligger i stort fokus. Sedan gör man också provet i slutet av kursen. Det har varit mycket lärorikt.

Arbete på väg

- Posted in Transport by

Dags att förnya mitt certifikat i arbete på väg

Inom mitt yrke måste jag förnya ett certifikat inom arbete på väg. Det finns flera kurser i arbete på väg, eller olika nivåer som det heter. Allt baseras på vilket typ av arbete man ska göra, så till exempel ska du köra väghållningsfordon måste du gå alla kurser inom arbete på väg.

Jag gick min onlineutbildning i arbete på väg hos skandinaviens entreprenadutbildningar. Det gick väldigt snabbt från att jag köpte kursen till att jag slutförde den. Och i och med att utbildningen är online så var det enklare att göra det i min takt. Finns det något mer bekvämt än att göra allt online? Jag tror inte det. Dessutom var det mitt jobb som betalade allt. Nu är jag laddad på att ge mig ut på nya jobb och verkligen göra mitt bästa, har ju trots allt lärt mig allt i min kurs inom arbete på väg. Ta det lugnt ute i trafiken, det kommer iallafall jag.

Jag gjorde min utbildning på internet så jag kunde sitta i min lilla stuga ute på landet och fortfarande klara kursen! Jag gick min kurs i arbete på väg hos skandinaviens entreprenadutbildningar. Det gick väldigt fort från att jag köpte kursen till att jag slutförde den. Och i och med att utbildningen är online så var det enklare att göra det i min takt. Finns det något mer bekvämt än att göra allt online? Jag tror inte det. Dessutom var det mitt jobb som betalade allt. Nu är jag laddad på att ge mig ut på nya jobb och verkligen göra mitt bästa, har ju trots allt lärt mig allt i min kurs inom arbete på väg. Ta det lugnt ute i trafiken, det kommer iallafall jag.

Kylrum

- Posted in Industri by

Ett bra kylrum gör stor skillnad

Jag har länge velat öppna min egen livsmedelsbutik och nu är jag äntligen nära nog för att butikens hjärta, kylrummet, ska köpas in. Eftersom jag växte upp i en familj som ägde en butik i över 20 år, vet jag hur viktigt just kylrummet är. Att kunna förvara känsliga varor med kortare hållbarhet är i princip det som håller igång butiken vissa perioder. Under de mörkare och regnigare månaderna är det betydligt färre människor som besöker butiken, vilket gör att varorna behöver finnas tillgängliga när det väl kommer in kunder. Finns inte varorna de behöver är risken stor att de beslutar sig för att köra vidare till nästa livsmedelsbutik.

Eftersom jag vet vikten av ett bra och pålitligt kylrum vill jag därför ha ett bra redan innan butiken öppnar. Detta är inget jag vill behöva komplettera med i efterhand, när det kanske kör ihop sig och det varken finns tid eller pengar att installera ett nytt.

Även om det första steget är att välja rätt kylrum är installationen av kylrummet precis lika viktigt för att att det ska fungera som det ska. Många saker kan gå fel och det sista jag vill när mitt företag är igång, är att vara tvungen att slänga värdefulla livsmedel för att installationen blivit fel. Därför känner jag att jag vill anlita någon som gör allting på rätt sätt från början.

Ett företag jag tittat lite extra på är Foam King, som specialiserar sig på isolering och kylrum för både privatpersoner och företagare. Eftersom jag har någorlunda koll på vad jag ska leta efter, och att min pappa har undersökt saken, känns denna firma helt klart som något jag lutar åt att anlita. Förutom själva kylrummet hjälper de till att installera det på rätt sätt så att allt är optimerat som det ska. Här kan jag också få ett kylrum som speciellt är anpassat för min butik.

Jag uppdaterar er om vart det slutar, även om jag redan bestämt mig till 99%. Ha det bra så länge mina vänner!

ett bra kylrum kan vara hela skillnaden

Löneöversyn

- Posted in Företag by

Löneöversyn - hur det fungerar

Jag äger ett eget företag och har som planer att sätta mig in i löneöversyn i mitt företag. Tänkte skriva lite kort om det och hoppas att det kan vara till hjälp för någon annan där ute.

Då lönen faktiskt står för den största kostnaden i mitt företag, känns det rätt att kika närmare på det här. Att arbeta lite mer aktivt med det. Det är inte världens lättaste att sätta sig in i. Vad gör man till exempel med personal som har väldigt hög bra lön men har presterat duktigt och borde få utdelning för det. Var sätter man gränserna? Man kan inte höja lönerna hur mycket som helst för vissa.

Jag tänkte koppla ihop löneöversynen med lönekartläggning, budgetprocessen, kompetensplaner och medarbetar- och lönesamtal. Jag ska läsa in mina lönefiler och uppdatera mitt basregister. Tänkte se om jag behöver göra några ändringar eller behålla min nuvarande lönestruktur. Jag vill ha en bra lönespridning över min personal. Kompetensen utgör grunderna för min lönesättning.

Jag funderar på om man ska ha kortare kontinuerliga uppföljningsmöten istället för årliga medarbetarsamtal. Så man har lättare att utveckla sin löneutveckling.Har man dom där små informella samtalen med medarbetarna kan man lättare se små framsteg och öppna dörren för fler samtal och frågor kring arbetsuppgifter. Då har man en bättre förståelse för dom olika medarbetarnas prestationer och kan lättare minska eller öka deras ersättning. Eftersom du då har större förståelse för deras arbete och resultat. Så att man oftare kommunicerar för att få en bättre löneutveckling. Det gäller att hitta en lösning som är bra för just din organisation.

Ska även kolla igenom vårt organisationsträd, så att den fortfarande är relevant. Ett resultatintervall kan läggas in som ett mått för att lättare räkna ut en chefs sammanlagda bedömning. Att vara transparent i sin lönesättning är a och o för en bra löneöversyn. Dina medarbetare vill ju veta varför dom får den ersättning de får och varför den förändras. Då är det skönt med en transparent lönesättning. Som chef måste man vara beredd på att svara på frågor kring sina beslut och lägga fram bevis för att stödja dina beslut.

Hoppas detta har varit till nån hjälp.

Hyra truckar

- Posted in Företag by

Hyra truckar till mitt företag

Min näthandel börjar äntligen gå riktigt bra! Som ni kanske vet säljer jag svensktillverkade möbler från Italien och nu kan jag äntligen berätta att vi flyttar vårt lager så vi får ännu mer lagerplats. Det finns många saker att tänka på när man expanderar sitt företag. Större företag kräver mer resurser.

För närvarande har vi 10st lagerarbetare men ska även anställa fler. Jag är också i behov att anställa fler här på kontoret för att hantera olika typer av admin, kundtjänst, marknadsföring osv.

Det som är mest brådskande är att jag måste investera i mer utrustning för lagret. Vi har inte resurser till att köpa nya truckar men jag har läst att hyra truckar är bättre än att köpa. I ett hyresavtal ingår försäkringar och service på trafikskada och höjdledsskada, något som underlättar för oss eftersom vi har haft massor av strul och problem med våra nuvarande truckar.

Vi behöver främst 3 stycken motviktstruckar. En motviktstruck är den vanligaste typen av truck - Det är en typ av gaffeltruck med motvikt baktill för att väga upp lasten på gafflarna. Motviktstruckar är något som vi använt länge eftersom våra möbler är väldigt tunga.

Det finns såklart olika modeller och alla truckar skiljer sig. Vissa går tex på el, och andra på diesel. Beroende på vilket behov du har så finns det motviktstruckar som har en lastkapacitet på 1600kg men det finns också truckar som kan bära upp till 3000kg. Det är väldigt mycket last!

Det finns flera företag som hyr ut truckar men det viktigaste för mig är att det är ett lokalt företag så man har nära till hands. Jag har hittat en sida där man kan hyra truckar av flera olika modeller. Vad tror ni?

Är det fler som har erfarenhet av att hyra truck? kommentera gärna i kommentarsfältet så jag får höra era åsikter.

hyra truckar Kranpunkten

Fordonstransport

- Posted in Transport by

Fordonstransport av köpt bil

Fick hjälp med fordonstransport av bil

Jag köpte ett riktigt renoveringsobjekt till bil för två veckor sedan.

Jag gillar att meka med bilar och har köpt, rustat upp och sedan sålt ett par bilar genom årens lopp. Det är mest en hobby för mig, jag gillar som sagt att meka och om jag i slutändan kan få tillbaka några kronor på alla timmar jag lagt ner och alla delar som jag köpt så är väl det helt okej.

Hur som helst, för två veckor sedan så hittade jag ett intressant objekt uppe i Dalarna. Det var en Volvo v70 från 2015 som hade en del problem och ägaren var trött på att hålla på att fixa saker och ting hela tiden så han kunde tänka sig att sälja den billigt.

Den hade inte gått så farligt långt för att vara en Volvo, endast 13 000 mil, vilket inte är så mycket för den typen av bil.

Jag pratade med säljaren och bestämde mig sen för att åka dit och kika på bilen lite närmare. Det var en del småfel som behövde fixas till samt två lite större saker. Dock inget som var över min förmåga att fixa till.

Så efter lite förhandlande av priset så kom vi överens till slut och jag stod ännu en gång som ägare till en bil som behövde fixas till.

Eftersom jag bor rätt långt ifrån Dalarna och bilen var avställd och inte körduglig så behövde jag hjälp med transport av min bil. Jag hade för all del kunnat hyra ett släp och köra ner bilen själv men jag var inte speciellt sugen på att köra i 10 timmar med en bil på släp, det gick väl an när man var yngre men numera är jag inte intresserad av såna äventyr.

Jag ringde Axess Logistics och bad de anordna en fordonstransport åt mig och det löste de utan problem och i början på veckan så levererade de bilen till mig.

Nu är det med andra ord dags att dra på sig blåstället och börja skruva på ännu en bil.